zondag 21 april 2013

Schommelen in Groenhove


Donderdag was 't schommelen geblazen in Groenhove bos.  De zon (en de wind) en een dikke 80 stralende gezichten waren aanwezig : de perfecte ingrediënten voor een onvergetelijke dag.

Na het korte (maar belangrijke) plasmoment werden de schommelaars naar hun chauffeurs gebracht en reden we in verschillende stoetjes naar de parking nabij de manege.
Daar werden de groepen ingedeeld voor een spel-tocht door het bos.  De 'bijtjes' van juf Els bleven bij haar en juffen Mieke, Fien, Griet, Hilde en Agna namen een mengelmoesje mee : enkele kleuters van de 2 klassen en enkele leerlingen van de twee 1e leerjaars.  
In geen tijd was de verbroedering (en verzustering) gebeurd en konden we op pad.

Hoewel het bos niet zo heel groot is, slaagden de groepjes erin om elk hun eigen ding te doen.  Bij de enen werd een kamp gebouwd, de anderen gingen op zoektocht naar kikkers en paddestoelen, nog anderen deden allerlei tik- en kringspelletjes... 

De tijd vloog voorbij, het was alweer snel verzamelen geblazen.  Nog niet om terug naar huis te keren, nee nee.  Een flesje water (gezond en lekker!) en een wafel (tja, en lekker!) zorgden voor de inwendige mens.  En daarna werd de speeltuin grondig verkend.  Het glijden aan het touw was heel populair, maar ook de boot, het klimhuis en de schommels (zie je 't verband??? :-) konden op heel wat enthousiastelingen rekenen.  

En dan was het toch écht tijd om terug te keren... :-( "Ooooh, nu al????"
In de auto's werd heel wat nagekaart, veelal met het nodige volume, en werden ervaringen uitbundig uitgewisseld. Even stralende gezichten, zelfs met nog bredere lachende monden, kwamen de klassen weer binnengewandeld. 

De juffen vonden het heerlijk en de kinderen hebben hun vriendschappen versterkt en zelfs enkele nieuwe vrienden gemaakt. Daarmee kunnen we weer een streepje trekken naast een alweer-geslaagd schommel-moment.

Een hele dikke merci aan onze talrijke chauffeurs en misschien tot nog es?!

HIER VIND JE DE FOTO'S

Geen opmerkingen:

Een reactie posten