vrijdag 22 december 2017

Projectwerking eerste leerjaar

We zijn al een tijdje met onze haasjes aan het werk en enkele weken terug kregen we een heel leuk projectje op ons bord gepresenteerd : een ontwerp maken voor de groene zone, een nieuwe speelruimte op het grote grasplein.

In verschillende stappen hebben we dit uitgewerkt. 
- brainstormen : wat willen we, welke toestellen, hoeveel willen we er, voor welke leeftijd moet dat zijn, ...? De gekste ideeën komen naar boven (een zwembad, een grote paal waarlangs we naar beneden kunnen glijden zoals in de brandweerkazerne, enz). Maar uiteraard ook heel wat fijne, haalbare suggesties. Die lijsten we op.

- opzoeken op internet en uittekenen op papier : hoe zien we dit, hoe willen we dat het eruit ziet, in welke materialen moet het gemaakt worden, ...?
- een selectie maken : we hebben 20 ideeën, maar plaats tekort. Dus, wat willen we zeker?
- een plattegrond maken : wat zetten we waar en waarom, waar moeten we rekening mee houden?

- een model maken met Playmais. Hoe groot moet dat dan? De verhoudingen moeten kloppen, zowel tussen de toestellen onderling als tussen kind en toestel. Dus, hoe gaan we dit meten? We maken eerst een aantal kindjes, van ongeveer dezelfde grootte. Die dienen dan als meetinstrument.

2 sessies knutselen later hebben we ons voorstel voor de groene zone klaar! En het mag gezegd worden, het ziet er bère uit! :-)
We voorzien alles nog van een naamkaartje (zelf geschreven!!) en onze voorstelling kan beginnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten