maandag 29 mei 2017

Schommelproject derde kleuter & eerste leerjaar : picknick en fotozoektocht

De zon, een lang weekend achter de rug en veel plezier in 't vooruitzicht... we konden het niet beter treffen vandaag.
We startten met onze picknick (in de zon of in de schaduw) en konden daarna nog even ravotten op de speelplaats. En toen alle andere kinderen van de school weer aan het werk moesten, mochten wij op fotozoektocht! 

In 6 verschillende groepen legden we een uitgestippeld parcours af, op zoek naar de plekjes waar Louis en Louise een foto hadden genomen. Als we die vonden, moesten we dat uiteraard bewijzen door ook een foto te nemen. Daarvoor kregen we een iPad of fototoestel mee. De plannenman (of -vrouw) moest erop toezien dat we het parcours goed volgden en niet verloren liepen. 

Bij elke letter-foto kregen we nog een opdracht erbovenop : zing samen een leuk lied, los enkele raadsels op, noem 10 dingen die je kan horen of maak een mooie tekening met stoepkrijt, enz...

Bij elke goed opgeloste opdracht hoorde een puzzelstuk, waarvan we dan nadien een (aartsmoeilijke) puzzel moesten maken. Iedereen had alle stukken verdiend en iedereen kreeg de puzzel ineen geknutseld.

Dàt verdient een grote beloning. Een verrassing... waar ze nog even moeten op wachten (is niet zo makkelijk ) Een kleintje kregen ze al. Vraag maar eens aan je schommelsloeber ;-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten